Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Pevná vůle?

Zdravím je mi 15 let..měřím 167 váha: 74..Nejsem tlustá,mám postavu plnoštíhlou..ale nejsem se sebou spokojená..Už kolikrát jsem se se sebou snažila něco dělat vydržela jsem to max.14 dní..Chybí mi snad pevná vůle?..Mám ráda hodně sladkosti..a od toho se odráží moje postava..Mám větší bříško..chci zhubnout celkově stehna..a tak..Jak bych měla začít? A snad stanovit si cíl?..Člověk když se sebou není spokojený..je od toho ta možnost si ten život zlepšit..abychom bysme byli se sebou spokojení..A to já chci...Být se sebou spokojená a mít se ráda..Za všelijaké rady bduu ráda :) Děkuji předem :)

Odpovědi na otázku

Nezaměřovala bych se jen na jídlo a na pevnou vůli si něco odříct. Zvlášť ve věku 15 let tělo potřebuje dostatek energie a vyvážený jídelníček. Základem je nepřejídat se a stravovat se pravidelně. Pak si člověk občas může dát i nějakou sladkost - i mezi nimi se dají vybrat kvalitní produkty. Měla byste si uvědomit, že "zakázaná jídla" jako taková neexistují, vždycky záleží na míře. Nepíšete, jak jste na tom s pohybem, ale bylo chtělo by to najít nějakou aktivitu, která by vás těšila a zárověň udržovala tělesnou kondici. Ideálně s nějakou kamarádkou nebo kamarádem.