Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Chtěla bych zhubnout

Je mi 15 let a snažím se jíst zdravě, ale mám ráda sladkosti, které se snažím omezovat, snažím se i sportovat, ale váha je pořád stejná....chtěla bych poradit, jak mám zhubnout. výška: 166cm váha: 65kg

Odpovědi na otázku

Ahoj jsem slilnější postavy a začal jsem běhat i trošku dodržovat stravu,ale kila nějak nejdou dolů.Potřeboval bych pomoct co s tím?
Zhubnout se dá i v rámci hypnózy. Já navozuji hubnutí 1,5 kg týdně. Většinou se sníží hmotnost v průměru o 5 kg za měsíc. Jde to i naopak s přibráním na váze zhruba stejným způsobem a výsledkem. Ing. Dobeš 608 539 855
Kokosový tuk, a.vignerova ? Ten by do mě dostali jen omylem! Hoďte si ho do Googlu!
Ty hubnout nepotřebuješ, navíc jsi mladá.
tato váha je dobrá,není dobré se snažit hubnout
nehubni ,máš ideální váhu .když v cm škrtneš stovky ,máš stejně a tak to má být
neblázni a nehubni, jsi mladá, jediné co můžeš dělat tak třeba omez sladkosti, ale ve tvém věku se nemusíš ničeho zříkat
Přesně tak, jíst třeba různé pokrmy, ale střídmě, jen malé porce a dost pohybu, žádné vysedávání u počítače atd., pak je dobré hodně pít a mít dost vitamínů, jíst ovoce, zeleninu... a taky je dobré se popřípadě vyhýbat tučným jídlům... ale hlavní je pohyb a posilování postižených partií - stačí třeba pravidelné masáže.
Máte váhu v normě. Není třeba hubnout, akorát to chce zpevnit tělo.
Jíst často, ale malé porce.
Koukni se na pořad Jste to, co jíte, myslím, že si tam vybereš to správné pro sebe ... :-) při pohledu, jak by člověk mohl dopadnout (ty kila navíc) mě vždycky umí "nakopnout"
v tomto věku, jedině pohybem,,nesmí chybět výživové hodnoty,,švihadlo, zumba,, rychlé sporty
Nebudu Ti radit, jak zhubnout. O zdravé výživě a zdravém pohybu se toho dá na internetu dočíst mnoho. Pouze Ti napíšu, aby sis dávala pozor na různé přípravky, které ať už "skrytě" nebo "veřejně" inzerují různí prodejci v každé diskuzi o hubnutí (např. kokosového tuku mám dosti apod.). Tobolky, nápoje, pomůcky, náplasti... to je jen tahání peněz z důvěřivých popř. zoufalých (myslím opravdu nešťastných, třeba nemocných) lidí. Hodně štěstí při zdravém hubnutí!!!
Ahojky, mě se zdáš v normě. Ale jak už bylo psáno: Sladkosti nahradit sušeným ovocem, více sportovat. A hlavně nedržet žádné razantní diety.
Ahoj, moc doporučuju dvě knížky: Jídlo jako životní styl a Hezky česky zdravě a hravě - jsou to kuchařky od p. Havlíčka a jsou super. Jídla jsou chutná a odlehčená a přitom hlavně v té druhé knize jde o českou klasiku, jen lehčeji udělanou. Já osobně jsem ji je koupila na www.kniha.cz, kde na ně mají 50% slevu, mám je doma tři dny a jsem nadšená!!!
Tchýně říkala,že velmi dobře působila dělenná strava.
Tvoje čísla mi nepřipadají na tolik vysoká abys měla depky sama sem na tom podobně, ale jestli chceš aspon něco postupně tak si nějakou tu sladkůstku odepřít musíš jestli nechceš po večerech běhat kolem parku...Je to jednoduché pravidelně jez v menších dávkách, nevynechávej snídaně a vyhýbej se bílému pečivu :) držím palce
Důležité je si uvědomit, proč chci hubnout. Pro každého může být hlavním motivem něco jiného - pro jednoho je to zdravotní stav, pro druhého líbit se, pro jiného je to snaha zvýšit si tělesnou zdatnost. Je ale nutné, mít stále svůj hlavní motiv na paměti - jen tak se dají překonat možné překážky při hubnutí. V boji s nadbytečnými kilogramy je třeba získat podporu člověka, který pomáhá jak při úspěchu, tak i v době, kdy můžeme případně motivaci ztrácet.
Jsi ve věku, kdy je důležitá pestrá strava. Jez hlavně zeleninu a nejez sladké večer, vynech sladké nápoje- cocacolu apod, a pravidelně se hýbej. Velkou roli má i dědičnost.hlavně to nepřeháněj, abys nesklouzla k anorexii..
sladkosti nahradit zobáním sušeného ovoce a suchary. Já když mám někdy chuť na sladké, tak hlavu "oblbnu" tím, že piju.
Vyřešit problémy s váhou pomůže lepší vstřebávání bílkovin. V tom pomáhá přírodní lecitin, který je obsažen v sóje a jejich výrobcích (tofu), semenech např. slunečnicových, jádrech a různých klíčkách.
Zkuz si pořídit ministeper a půjde to líp
Jíst malé porce a často. Na slazení třtinový cukr.
také jsem chtěla zhubnout hlavně kolem pasu a konečně jsem vynašla po čem začala jsem všechno jídlo vařit na kokosovém tuku,a za týden jsem začala strácet kila pozvolna,spolehlivě také jsem tomu nevěřila jím středně a vpase už nemám pneumatiku a to za 2 měsíce je pryč,tak ho budu stále používat a mužu zblafnout co chci a už nejdu nahoru s váhou,kokosového tuku mám dosti,,,A.VIGNEROVA@seznam.cz
Vaše váha i vzhledem k věku odpovídá normě BMI, nevím jaká je vaše konstituce, ale je třeba si uvědomit, že váš organismus se vypořádává s "hormonální bouří". Sport je určitě prospěšný a může vám pomoci k vytvarování postavy. Důležité je, abyste si vybrala takový, který vás bude bavit a radost z pohybu nebude přebíjena výpočty spotřebované energie. Co se týče jídla, zdravě by se měl stravovat každý - nejen ten, kdo chce zhubnout. A i tady platí, že není důležité jen to, že je daná potravina zdravá, ale musí také chutnat. Obecně se dá říct, že vždycky záleží na množství - malý kousek kvalitní čokolády může mít ve zdravém jídelníčku stejné místo jako nízkotučný tvaroh s čerstvým ovocem. Tím jsem chtěla také naznačit, že pochopitelně existují i zdravé a velmi dobré sladkosti. Jen je potřeba myslet na množtví a pestrost a hlavně se zbytečně netrápit, zvlášť když k tomu ve vašem případě není důvod.